Bob Driessen

Interactieve kunst met een maatschappelijke visie

Making of: Berichten aan de Toekomst

De Berichten aan de Toekomst is bedacht in 2020. Het idee ontstond toen ik in de tuin zonder vliegtuigen in de lucht zat te genieten van de stilte van de stad.
Het was al voor de Corona dat ik met veel mensen om me heen verhitte gesprekken voerde over wat er op ons af komt. Waar mijn kinderen en hun kinderen mee te dealen krijgen. Een proces van verandering die volgens mij niet zomaar te stoppen is. Economische ongelijkheid, totale verschillen in politieke visies en economische belangen zullen landen komende jaren verder uit elkaar drijven. Droogte en water als nieuwe machtsmiddelen. Met nog meer wereldwijde ongelijkheid uit een  pandemie komen. Je moet er maar niet te veel over nadenken… Laten we de opwarming , uit evenwicht getrokken ecosystemen, energietransitie en 6 miljoen varkens in Brabant maar  even vergeten… Volgens mij zitten we in een klassiek gevalletje van het ‘fin de siècle’

En toch… Ik geloof nog steeds in een innerlijke drive binnen mensen om ‘goed te doen’. Ook al maken we er soms een ongelooflijke puinzooi van. We kunnen nog steeds van elkaar leren. We mogen dromen. Groot en klein.  Want als we niet mogen dromen hebben we niets om voor te leven.

Wat als ik een installatie ga maken die mensen kan inspireren om na te denken over de Toekomst? Waarbij ik geen oordeel leg, maar waar een beeld ontstaat door inbreng van de gebruiker. Die interactie aangaat met mensen en inspireert? Vanuit deze gedachte ben ik gaan schetsen en denken. Toekomst….Vangen… Delen… Eenvoud… Voor iedereen te gebruiken… Telefoon… Voicemail… Ben er (nog) niet… 

‘Hallo dit is de voicemail van de toekomst… Ik ben er nog even niet… Maar spreek je bericht in na de piep…’

 

For orders, Questions or partnerships,

Feel free to contact me at:
0031(0)6 17838860
info@expolab.nl

Powered by: