Bob Driessen

Interactieve kunst met een maatschappelijke visie

Sappige klanken

Voor audiofielen en geluidskunstenaars bestaat het luisteren naar de geluiden uit planten al sinds de jaren zeventig en er zit een serieuze wetenschap achter. Iedere plantensoort heeft zijn eigen karakter en reageert anders op aanrakingen en voeding. Tot voor kort waren er grote apparaten nodig om de geluiden van planten te vangen. Echter gebruik ik om de geluiden van planten op te nemen een draagbaar en vernuftig apparaat. Dit is een apparaat dat de sappen van planten detecteert, om die vervolgens om te zetten naar klanken. Via zuignappen die je op de plant of boom plaatst, vangt en neemt het apparaat de unieke midi-geluiden op. Als kunstenaar zoek ik de tonen bij deze data en door te variëren met de basistonen maak ik een unieke symfonie. Zo geef ik iedere vegetatie een eigen geluid. Deze compositie is vervolgens te horen onder het verhaal àchter de plant of boom vanuit het perspectief van de eigenaar/verzorger. Deze neem ik ook op. Dit geheel verweef ik tot unieke spannende soundscapes.

De Sappige klanken:

For orders, Questions or partnerships,

Feel free to contact me at:
0031(0)6 17838860
info@expolab.nl

Powered by: