Bob Driessen

Interactieve kunst met een maatschappelijke visie

The Poetry Wall making of

Berichten aan de toekomst is een interactief kunstwerk dat mensen oproept om na te denken over de toekomst. Maar ook iets zegt over heden en verleden. De installatie  is een moderne tijdcapsule waarbij mensen een boodschap achter kunnen laten. De Berichten aan de toekomst verzamelt en deelt verhalen. Dit gebeurt middels een kunstinstallatie met een klassieke telefoon Als je de telefoon opneemt kan je een boodschap inspreken of hoor je een ingesproken bericht. Hoop, verwachtingen, angst en wensen voor de toekomst worden uitgesproken.  Basis hiervoor deze installatie vormt mijn visie dat we ons momenteel op een markeringspunt in de tijd bevinden. Als het ‘fin de siècle’, de periode aan het eind van de 19 e eeuw, waarbij mensen in grote verwarring waren over wat de toekomst hen zou brengen.
Bij de vorige eeuwwisselingen kwam dat door diverse wetenschappelijke ontwikkelingen, nu zijn het andere onderwerpen: “Natuurlijk de pandemie, maar ook zaken als
klimaatverandering, digitalisering en de veroudering van de wereldbevolking.  Veel mensen  afvragen zich af wat de toekomst inhoudt.
Bewustwording helpt om antwoorden op deze vragen te vinden. Het project zal mensen op een creatieve manier inspireren.”
In 2021 verzamelt en deelt de installatie de verhalen in Tilburg. Daarna zullen andere plekken volgen.

Lees meer op www.berichtenaandetoekomst.nl

Lees hier de blogpost over The making of

For orders, Questions or partnerships,

Feel free to contact me at:
0031(0)6 17838860
info@expolab.nl

Powered by: